Få professionel og uafhængig rådgivning til dit projektkøb

Print

Er du i den situation, at du overvejer at købe et nybygget hus eller en ejerlejlighed på projektstadiet, så er der al mulig grund til at tage professionelle rådgivere med på råd.

Der er nemlig så mange forhold, der skal tages stilling til. Vi har herunder skitseret bare nogle af disse forhold:

  • Det er vigtigt, at aftalegrundlaget er ordentlig på plads. Projektudbyderen udarbejder ofte en form for en standardkontrakt, der for det meste tilgodeser projektudbyderen selv.
    Derfor er det vigtigt, at du bliver rådgivet i forhold til bl.a. arealafvigelser, tidsforsinkelser, materialer og mangler.
  • Vi kigger på, om der er forhold i købsaftalen/entreprisekontrakten, der er særlige byrdefulde for dig som køber, eller om der er noget, som du skal være specielt opmærksom på.
    Dette kan f.eks. være forhold omkring erlæggelse af et depositum for reservation af boligprojektet, stillelse af bankgaranti, hvad du må tåle af ændringer i projektet o.s.v.
  • Vi drøfter og forhandler de vilkår, som er vigtige for dig.
    Vi kan hjælpe dig med at fremsætte disse vilkår overfor projektudbyderen og forhandle os frem til en fornuftig aftale, herunder størrelsen af dagbod, tilbagehold i købesummen ved mangler og lign.
  • Vi checker materialebeskrivelsen. Der kan også være faldgruber her. Vi kigger på, hvad der egentlig er indeholdt i prisen – og hvad der falder udenfor.
    Det er vigtigt at modtage en detaljeret beskrivelse af, hvad der er indeholdt i prisen – og hvad der falder udenfor. Og såfremt der er fradrag i forbindelse med fravalg af f.eks. hårde hvidevarer, er det vigtigt at vide, hvorledes disse fragår beløbsmæssigt.
  • Mange købere modtager et flot salgsprospekt. Men er salgsprospektet overhovedet en del af aftalegrundlaget?
    Vi ser ofte, at projektudbyderen fraskriver sig ansvar for, at byggeprojektet ændres, således at de standardindretninger, der fremgår af prospektet ikke altid stemmer overens med de efterfølgende faktiske forhold. Her er det vigtigt, at der konkret er taget stilling hertil i aftalegrundlaget.
  • Vi drøfter, om du skal bruge ejendommen som helårsbeboelse. Måske har du brug for en ejendom, hvor der ikke er bopælspligt.
  • Vi drøfter økonomi, herunder hvad du har aftalt med din bankrådgiver omkring garantistillelse og finansiering.
    Der kan være udfordringer i forbindelse med optagelse af lån på et meget tidligt tidspunkt i forløbet, herunder længden af en kurssikring.
  • Vi gennemgår projektudbyders tidsplan og drøfter hvilke rettigheder har du har ved forsinkelse af indflytningsdagen.
    Det er vigtigt at få tænkt over, hvor lang tid en evt. udskydelse må vare, således at det ikke vælter din plan i forhold til nuværende bolig. Endvidere er det vigtigt at få indarbejdet i aftalen, at du skal have ret til dagbod, og hvor stor denne dagbod skal være i tilfælde af forsinkelse.
  • Endeligt er det vigtigt, at der i aftalen er taget stilling til, hvorledes der skal forholdes, såfremt der er mangler ved byggeriet ved henholdsvis afleveringsdagen/1 års gennemgangen.

— ooo —

Vi anbefaler naturligvis, at du får professionel rådgivning – og den bør være uafhængig af rådgivers eventuelle interesser med finansieringsinstitutter, byggerådgivere og lign.

Som advokater er vi underlagt meget strenge regler fra Advokatsamfundet. Og vi er uafhængige juridiske rådgivere.

Hasløv Stæhr Advokater har i rigtig mange år rådgivet indenfor fast ejendom, herunder entrepriseret og projektkøb – så vi ved, hvordan der skal forhandles med projektudbyderen.

Så står du overfor et projektkøb – så ta’ os med på råd og få en uvildig og uafhængig juridisk rådgivning. Vi giver gerne et fast pris for rådgivningen, således at du ikke efterfølgende mødes med regninger, du ikke lige havde forventet.

Ring til din boligadvokat Ulla Zurita  70201913 eller send en e-mail på uzu@hsalaw.dk.

Har du spørgsmål til artiklen, eller ønsker du at drøfte en lignende sag, kan der rettes henvendelse til artiklens forfatter:

Finder du artiklens indhold relevant for andre? 
Del via dit fortrukne medie her:

Facebook
LinkedIn
Email

Abonnér på vores nyhedsbrev

og hold dig opdateret på det seneste inden for byggejura